Η Μαρία Αnoop Kaur Μυτιληναίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ΄60.
Έλαβε την βασική της εκπαίδευση για την φυσιολογία του σώματος από τη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών και στη συνέχεια από τη σχολή ειδικών σπουδών GRAFTS, συνεχίζοντας επαγγελματικά σαν aerobic instructor και personal trainer για 15 χρόνια .
Μέσα σε αυτά τα 15 χρόνια έλαβε πολλές φορές μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αεροβικής Γυμναστικής (NAC – National Aerobic Championship) σαν αθλήτρια λαμβάνοντας υψηλές διακρίσεις .

Εργάστηκε στα μεγαλύτερα γυμναστήρια της Αττικής πάντα εμπλουτίζοντας τις γνώσεις της και διατηρώντας ένα προφίλ δημοφιλούς γυμνάστριας.
Συμμετείχε σχεδόν καθημερινά σε εκπομπές στην τηλεόραση και πολλά fitness events μέχρι που ένας σοβαρός τραυματισμός το 2002 τερμάτισε αυτή την πορεία.
Αποφάσισε για δική της θεραπεία να αρχίσει την πρακτική της Ashtanga με τη Χριστίνα Καρυτινού σε τάξη Mysore χωρίς προηγουμένως να έχει καμία εμπειρία σε οποιοδήποτε είδος yoga και μετά από συνεχείς απαγορεύσεις των γιατρών που την παρακολουθούσαν και συνιστούσαν εγχείριση.

Η πρώτη πρακτική ήταν ένας εφιάλτης φόβων και η αρχή για μια μεγάλη χρονική περίοδο βαθιάς κάθαρσης που κράτησε 3 χρόνια.

Το 2005 ολοκλήρωσε την πρώτη εκπαίδευση δασκάλων με τη Χριστίνα και ακολούθησαν πολλές ….

Το 2008 ιδρύει σχολή με το όνομα Yoga for the People Athens Shala μια απόφαση που άλλαξε εντελώς την πορεία της ζωής της .

Αφήνοντας πίσω μια πλούσια πορεία και εμπειρία στο χώρο του fitness αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στην πρακτική της yoga, τη διδασκαλία και τη μελέτη κλασικών ινδικών κειμένων .

Από το 2009 -2012 ολοκληρωνει τον κύκλο των σεμιναρίων με θέμα “ShriVidya Understanding Universe Language” περί της δημιουργίας του σύμπαντος και της λειτουργίας του ασυνείδητου μέσα από την δόνηση του Ήχου, με την καθοδήγηση του Shri Amritananda Devipuram .

Όραμά της ήταν τα οφέλη που είχε αποκομίσει από τη δική της θεραπευτική διαδικασία να γίνουν το κίνητρο για την θεραπεία και την αλλαγή στη ζωή των ανθρώπων που θα το επιθυμούσαν .

Η σάλα που λειτουργεί μέχρι σήμερα δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη και θυμίζει περισσότερο κατοικία βασισμένη στο όνειρο που είχε πάντα για ένα κοινωνικό σχήμα που βασίζεται στην αμοιβαία αγάπη και υποστήριξη και στη συνειδητή επικοινωνία.

Λειτουργεί αυτή τη στιγμή με βασική φιλοσοφία την ολιστική θεραπευτική προσεγγίζοντας με σεβασμό την αυθεντικότητα και το μεγαλείο της ανθρώπινης ύπαρξης .

Φιλοξενεί παραδοσιακά συστήματα εξάσκησης αποφεύγοντας την τροποποίηση των διδασκαλιών για χάρη της εμπορευματοποίησης και της προσωπικής προβολής .

Ήταν το 2010 που η Μαρία γνώρισε τον Manju Jois με τον οποίο ολοκληρώνει αρχικά 500 ώρες εντατική εκπαίδευση δασκάλων.
Μέχρι τώρα έχει εκπαιδευτεί πάνω από 2000 ώρες στην Πρώτη και τη Δεύτερη Σειρά και έχει παρακολουθήσει σεμιναρια των Τim Miller , Danny Paradise , Eyal Shifrony, Χρηστος Παύλου συνεχίζοντας …

Η μελέτη και η σταθερή εσωτερική αναζήτηση την βοήθησε το 2011 να συναντήσει στο μονοπάτι της τη Kundalini yoga .
Ξεκινά άμεσα την εκπαίδευση δασκάλων υπό την αιγίδα του Guru Ram Das Ashram και με leader trainer τη Μαρίνα Άμαρ Ντεβ Κτίστη.
Ήταν μια μετουσιωτική εμπειρία που άλλαξε εντελώς την οπτική της για τα συστήματα της γιόγκα και που ολοκλήρωσε με επιτυχία λαμβάνοντας την πιστοποίηση Instructor από την KRI (Kundalini Research Institute) του Yogi Bhajan.

Το 2012 ο Manju την εξουσιοδότησε να διδάξει την Πρώτη Σειρά χρίζοντάς τη δασκάλα στην παράδοση του Sri Pattabhi Jois.
Η ευλογία αυτή την ακολουθεί μέχρι σήμερα στη ζωή της .
Στις 04 Μαίου 2014 ανέλαβε για ενα μικρό χρονικό διάστημα την θέση του Προέδρου του Συλλόγου Αστάνγκα Βινυάσα Γιόγκα Ελλάδος μετά από παραίνεση του οικείου περιβάλλοντός της. Απεχώρησε μόλις έληξε η θητεία της .

Εξακολουθώντας την αναζήτησης μέσα από την έντονη εσωτερική παρόρμηση που τροφοδοτεί κατά καιρούς τη ψυχή της,το Σεπτέμβριο του 2014 η Μαρία λαμβάνει τις μυήσεις του Σαμανικού Θεραπευτικού Τροχού από τον Κωσταντίνο Φούτρη και ακολουθούν τέσσερα χρόνια εκπαίδευσης και εμπειρίας στις Σαμανικές Θεραπευτικές Τεχνικές και την γενεολογία των Queros.

Ολοκληρώνει τον Κύκλο εννέα φορές και λαμβάνει τις μυήσεις της Μέσας .
Οι συχνότητες του Reiki ακολούθησαν όπου μυείται στον Πρώτο Δεύτερο και Τρίτο βαθμό Usui Reiki από το δασκαλό της Master Reiki Κωσταντίνο Φούτρη .

Το Νοέμβρη του 2019 πιστοποιείται από την Vicky Ross για τα δυο επίπεδα ανάγνωσης και σύνθεσης Aκασικών Αρχείων .

Η ζωή της έχει κάνει ολοκληρωτική στροφή πλέον όπως και η ζωή πολλών μαθητών που πέρασαν από τη σχολή ,
διδάσκουν και βαδίζουν στο δικό τους μονοπάτι .

Η Μαρία ζει και ασκείται στην Αθήνα μαζί με την κόρη της Δήμητρα Μ.Παγανέλη καθοδηγώντας στο μονοπάτι της yoga με τον πιο παραδοσιακό τρόπο .

Από το δάσκαλο απευθείας στο μαθητή.

Πιστεύει ότι η ψυχή του κάθε ανθρώπου κρύβει μέσα της όλες τις ουσιώδεις αιτίες της υπαρξής της καθώς και όλη τη γνώση που χρειάζεται .
Το μόνο σημαντικό που πρέπει να γίνει είναι να τις ανακαλύψει .

Εξακολουθεί να οραματίζεται και να ταξιδεύει …

Happiness is the breath of life

2114015237
yogaforthepeople.gr@gmail.com